Severní 297, 533 61 Choltice
+420 604 130 528
info@zdenekkratochvil.cz

Petice na podporu vzniku ZŠ Comenia!

Koučink v Pardubicích, Přelouči, Chrudimi, Kolíně a Kutné Hoře

Petice na podporu vzniku ZŠ Comenia!

Milí rodiče, milí prarodiče, milí spoluobčané,

rád bych se na Vás obrátil s prosbou vyjádřit podporu nově vznikající škole ve vašem okolí. Ve spolupráci s obcí Kostelec u Heřmanova Městce jsme získali vhodné prostory pro vznik školy. Velká budova na okraji obce v těsné blízkosti zeleně a lesa poskytuje potenciál rozvoje a skvělého prostředí pro vzdělávání dětí tak, aby měly mimo jiné možnost získat vztah k přírodě a životnímu prostředí, ve kterém žijeme.

Praxí ministerstva školství je zamítat žádosti nových alternativních škol s odůvodněním, že v dané lokalitě není, s ohledem na demografický vývoj, daná škola potřeba. My jsme však přesvědčení, že vznik alternativní školy zaměřené na individuální vzdělávání žáků, s principy Montessori metodiky, kde bude kladen důraz na nejmodernější poznatky a trendy ve vzdělávání, jako jsou např. intuitivní pedagogika, profesionální koučink (který se běžně používá jako velmi efektivní nástroj rozvoje ve vzdělávání dospělých a jenž není v našich školách prakticky vůbec využíván – ojedinělý pilotní projekt tohoto typu dosáhl tak skvělých výsledků, že byl raději ututlán a ukončen).

Naším cílem je vybudovat školu, která bude plnohodnotným kulturním zázemím v dané lokalitě, bude poskytovat nejen kvalitní vzdělání pro žáky na denní studiu, ale i pro žáky, kteří se budou ve škole vzdělávat na různých formách individuálního studia. Jsme přesvědčení, že budoucnost naší společnosti je v budování silných osobností na základě přebírání osobní odpovědnosti, objevování jednotlivých talentů v každém z nás a zaměřením se na rozvoj těchto talentů.

Pro uskutečnění našeho záměru potřebujeme Vaši podporu. Potřebujeme ministerstvo školství přesvědčit, že demografická křivka nemá nic společného se vznikem nových škol, stejně tak, že je potřeba jiných forem vzdělávání, které nejsou mainstreamové, a ve kterých mohou díky tomu rozvoj a moderní trendy být mnohem rychleji a efektivněji zaváděny do výuky. To vše je nezbytným krokem ke kvalitnímu vzdělávání v naší zemi, abychom do budoucna byli konkurenceschopnou silou, jenž bude platným členem evropského ekonomického prostoru a získali si zpět pověst země, kde vznikají nadčasově kvalitní produkty celosvětové konkurence.

Velice vám děkuji za vaši podporu.

Za nově vznikající základní školu Comenia v Kostelci u Heřmanova Městce

Mgr. Zdeněk Kratochvíl, ředitel školy

Přidat se můžete zde: https://www.petice24.com/podpora_vzniku_alternativni_zakladni_koly_comenia

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..